MORSKA SO ZA LEPOTU: Ulepšajte lice i telo pomoću morske soli! - PANONIJA SO
SAVET OD LEPOG BRKE IZ PRVE RUKE: Slani kolač? Da, naravno!
11/12/2021
MORSKA SO JE BLAGODET ZA ORGANIZAM! Pregršt zdravlja u samo jednom prstohvatu
12/17/2021

MORSKA SO ZA LEPOTU: Ulepšajte lice i telo pomoću morske soli! (RECEPTI)

Prava nega lica i tela počinje u kućnim uslovima

Prirodna morska so je čudotvorna za našu kožu, kosu i nokte. U njoj se pored natrijum hlorida, nalazi još osamdesetak različitih elemenata u tragovima - poput kalijuma, magnezijuma, mangana… Sve to je čini nezamenjivom u prirodnoj nezi lica i tela.

Nega kod kuće

Ukoliko praktikujete negu lica i tela kod kuće, predlažemo vam prirodne maske na bazi Panonija morske soli, koje će učiniti da vaša koža bude čista, meka i neverovatno nežna.

Minerali iz Panonija morske soli će smanjti upalu, posvetliti, očistiti i ojačati kožu. Setite se samo kako vaša koža izgleda tokom boravka na moru! Nakon 10 dana kupanja u morskoj vodi, koža je znatno čistija i glatka na dodir. To najbolje opisuje sve prednosti morske soli za negu.

Blagodeti morske vode možete da iskusite i u vašem domu, ako morsku so primenjujete na ove načine:

Umivanje i nega lica slanom vodom

U mlaku vodu stavite 2 kašike Panonija krupne morske soli. Kada se so rastopi u vodi, tom vodom umijte lice, koje ste prethodno dobro očistili. Morska so ima svojstvo dezinfekcije, pa ćete time neverovatno detaljno očistiti kožu lica i tako sprečiti infekcije i pojavu bubuljica i akni.

Piling sa morskom soli

2 kašike Panonija krupne morske soli pomešajte sa 2 kašike meda. Ovom mešavinom istrljajte oprano i očišćeno lice. Nakon pilinga, umijte se mlakom vodom kako biste detaljno odstranili med i so sa lica. Zatim, kožu bogato namažite hidratnom kremom.

Piling za telo

Pola šolje Panonija krupne morske soli pomešajte sa 2 kašike maslinovog ulja. Ovom mešavinom istrljajte noge, ruke, leđa, dekolte i stomak. Nakon pilinga, telo dobro isperite mlakom vodom. Ova mešavina soli i ulja, ukloniće sve mrtve ćelije sa kože, očistiti pore, a kožu učiniti mekom i glatkom.

Opuštajuća slana kupka

Morska so upija toksine i prljavštinu iz kože, te dubinski čisti pore. Minerali iz Panonija morske soli blagotvorno će delovati na svaki centimetar vaše kože. U toplu kupku dodajte pola šolje Panonija morske soli pa se odmorite u slanoj vodi od 15 do 30 minuta.

Izbeljivanje zuba

Naše bake nisu imale mogućnosti za skupocene paste za zube, ali su zato znale da morska so savršeno čisti i dezinfikuje zube, desni i usnu duplju. Stoga su četkicu za zube uvek uranjale u morsku so i njome prale zube, koji su nakon pranja uvek ostajali čisti i blistavo beli.

Iskoristite sve blagodeti Panonija morske soli i uživajte u osećaju mora - u kućnim uslovima!