Kako ukloniti fleke od vina, krvi ili mastila - PANONIJA SO
Kako vas morska so može ugrejati zimi
03/18/2021
Zlatne zemičke
03/18/2021

pouring salt from sac to floor

Priredili ste sjajnu žurku ili zabavu u svom stanu, pripremili slane i slatke đakonije, piće, pustili dobru muziku... I društvo se odlično provelo, svi su bili veseli, pričali, đuskali, jeli, pili...

Međutim, nakon što su svi otišli, stan ili kuću je trebalo i spremiti. I tek tada ste primetili da su na vašem omiljenom tepihu i zavesama ostale fleke od hrane i pića.

Međutim, rešenje vam je na dohvat ruke. Pored hemijskih sredstava za uklanjanje mrlja i fleka, postoji jedan prirodniji, jeftiniji i brži način.

U posudu sa hladnom vodom dodajte par kašičica morske soli. Zatim potopite krpu u taj rastvor i blago natopite mrlje na tepihu ili vašim zavesama. Budite sigurni da će i najtvrdokornije mrlje nestati.

Fleku od vina na vašoj košulji ili majici ćete lako skinuti ako na nju odmah stavite malo morske soli i ostavite da odstoji 24 časa. Zatim samo skinite so, isperite košulju ili majicu hladnom vodom, a zatim je operite redovnim putem.

Istim postupkom možete da skinete i fleke od krvi.

Tvrdokornije od vina su one fleke od mastila. Međutim, i te fleke možete da skinete pomoću morske soli. Fleku od mastila prekrijte vlažnom morskom solju i ostavite da deluje dva do tri dana. Zatim skinite so vlažnim sunđerom i istrljate krpom navlaženom terpentinom.